Selasa, 15 Juni 2010

Resort 2011


Nu har Resort 2011 visningarna ägt rum och det finns mycket inspiration att ta sig an. Jag valde ut fyra märken som lyckats extra bra i år och detta var Balenciaga, Louis Vuitton, Lanvin och Givenchy .
Balenciaga har många färggranna kostymer i sin kollektion och märkliga mönster som inte matchar varandra. Deras skor är alltid underbara och i galna färger.Om det är något jag skulle plocka med mig direkt ifrån deras visning så är det helt klart de häftiga skorna på bilden ovan i gult och ljusblått.

Louis Vuitton fortsätter på samma spår som deras vår visning gjorde. Det är 60-talet som dominerar och den rosa eleganta klänningen är ett praktexemplar på definitionen av vad Marc Jacobs velat åstadkomma. Gammalt glam-damm som ångar kring en ung modemedveten dam.

Lanvin kollektionen känns inte alls som att den hör hemma under "Resort facket", Albert Elbaz har svårt för att göra lediga sommarkläder, baddräkter, shorts, osv. som inte andas Haute Couture. Ingen kan dock förneka att slutresultatet blev extraordinärt och kreationerna otroligt detaljrika.

Givenchy går ifrån sitt vanliga rockiga "jag" och skapar kläder som en dam kanske skulle burit i Paris för 60 år sedan. Men de gör detta med en viss modern känsla, som kanske inte alltid tyvärr får lysa igenom. Det är mycket spets och nästan genomgående bara rött, vitt och svart. Lite leopard tyg lyckats på ett märkligt vis blandas in i kollektionen.

Man kan i alla fall dra vissa paralleller mellan visningarna och det är att de stora modehusen som Dior, Chanel och LV vill drömma sig tillbaka i tiden. Det får gärna vara 60-tal och att man befinner sig på en klubb i St Tropez där Brigitte Bardot dansar på bordet.
Du ska bära söta och kvinnliga outfits. Varför inte en baddräkt i rosa och vita rutor? Och så ska man gärna ha stort tuperat blont hår à la Bardot.
Dior Resort 2011

0 komentar:

Posting Komentar


Top